Kirittäret oli jakson verran Keisarinnoja parempi

Jyväskylä – Manse PP 1-0

Manse PP jäi ilman palkintoa sunnuntaina Jyväskylässä. Avausjaksolla Manse PP roikkui kiinni voitossa viimeiseen vuoropariin saakka, mutta Kirittäret kaivoi vielä tasoitusjuoksun. Kun kotijoukkue puristi toisen jakson voittoon, se vei koko ottelun nimiinsä 1-0 (1-1, 4-1).

”Eka jakso oltiin ihan mukana ja voitossa kiinni koko ajan. Ulkopeli oli sellaista, mitä ollaan tällä kaudella pelattu. Sitten toisella jaksolla tehtiin mailan varressa järkyttävä määrä virheitä ja ulkona lahjoitettiin tilanteita. Kirittäret oli tänään parempi”, Manse PP:n lukkarina pelannut ja parhaana palkittu Mari Mantsinen summasi.

Mailan varressa Mantsinen onnistui kärkkäreissä sataprosenttisesti (4/4). Omaa henkilökohtaista suoritustaan Mari ei lähtenyt sen enempää nostamaan jalustalle.

”Ajoittain oli ihan ok, mutta kokonaisuuteen en ole tyytyväinen.”

Keisarinnojen molemmat juoksut Jyväskylässä löi nuori jokeri Anni Heikkilä. Kotiin juoksivat Sanna Ahola ja Kirsi Ala-Lipasti.

Tamperelaisten pelinjohtaja Jarkko Pokela ei suuremmin lähtenyt manailemaan, vaikka tappio tulikin.

”Aika tasaista vääntöä. Vähän pitkin matkaa oli sisällä vaikeuksia, tuli sellaisia ihmeellisiä virheitä. Mutta kyllä me aika paljon parannettiin eilisestä (Kempele-ottelusta). Tällä pelillä olisi lauantaina saatu aika paljon pinnoja”, Pokela arvioi.

Etenkin toisella jaksolla tulleisiin sisäpelin pieniin virheisiin pelinjohtajalla oli selityksensä.

”Pikkuisen jos vaihdetaan jotain suunnitelmaa, jatkossa pitää pystyä paremmin reagoimaan siihen. Siinä on vielä opettelemista.”

Ulkopelistä Pokela löysi hieman parannettavaa.

”Muutama tilanne lahjoitettiin, niistä olisi voinut saada palot, mutta turha sitä on enempää murehtia. Kirittäret löi toisaalta hyvin”, hän myönsi.

Jyväskylä varmisti Manse-voitosta tulleella kahdella pisteellä myös runkosarjan ykköstilan. Näin ollen Kirittärillä on kotietu pudotuspeleissä loppuun asti.

”Tyytyväinen olen tämän ottelun ja myös runkosarjan voittoon. Tiedettiin, että Manse on hyvä vastustaja”, Jyväskylän pelinjohtaja Nalle Viljanen summasi.

Manse PP jatkaa naisten superpesistaistojaan keskiviikkona jälleen huippuottelulla, kun Kauppiin saapuu vieraaksi Lapua.