MANSE ON SUOMEN MESTARI!

Pesäkarhut – Manse PP 1-2 s (1-3, 2-1, 0-1)

SE ON SIINÄ! Kliseistä urheiluhuudahdusta pitää käyttää säästellen, mutta nyt on sen paikka.

Manse PP teki sen, mitä se tältä kaudelta lähti tavoittelemaan, ja voitti naisten pesäpallon Suomen mestaruuden! Voitto varmistui lauantaina Porissa, kun Keisarinnat kukisti Porin Pesäkarhut neljännessä finaalissa supervuoroparin jälkeen. Loppuottelusarja ratkesi näin Manse PP:n hyväksi otteluvoitoin 3-1.

Lauantain ottelu oli finaalisarjan ensimmäinen, joka päättyi vierasvoittoon.

Loppuottelusarjan tiukkuutta kuvaa se, että jälleen tarvittiin supervuoropari, ja Manse PP:n voitontahtoa kuvaa puolestaan se, että jälleen tuo supervuoro päättyi Keisarinnojen voittoon – kuten kävi myös viime sunnuntaina Tampereella.

Mestaruuden ratkaisseen juoksun Keisarinnoille löi supervuoroparin aloittavassa vuorossa Anna Rintanen, joka kotiutti Henna Peltokankaan. Kun Pori jäi omalla lyöntivuorollaan juoksuitta, mestaruusjuhlat saivat alkaa.

”Oli ihanaa, että oli tiukka matsi ja tiukka sarja. Periaatteessa olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Lähdettiin sillä ajatuksella, että tänään on meidän viimeinen peli ja eilen oli viimeiset treenit – ja niin siinä kävi!”, Kirsi Ala-Lipasti sanoi kultamitali kaulassa lehdistötilaisuudessa.

Kikke sai joukkueen ykköspalkinnon oltuaan kärkkäreissä sataprosenttinen (7/7). Kakkospalkinnon sai kolme juoksua Keisarinnoille lyönyt Jatta Vuorinen.

Peltokangas ja Mira Kolehmainen toivat molemmat kaksi juoksua. Yhden avausjakson juoksuista Manselle iski Petra Hussa.

”Tehtiin talvella tosi kovasti ja laajasti hommia. Meillä oli paljon eri alojen asiantuntijoita mukana. Jarkko valmensi ja johti meitä hyvin. Oli tarpeeksi kuria ja tarpeeksi lempeyttä. Kun pärjättiin, se myös ruokki sitä nälkää”, Kikke kommentoi koko kautta.

”Tuntuu hyvältä! Aiemmalla uralla mestaruus ei ole ennen ollut lähelläkään”, Manse PP:n pelinjohtaja Jarkko Pokela myönsi.

Lauantain ottelua hän piti joukkueensa puolesta koko finaalisarjan parhaana esityksenä.

”Puhuin koko ajan siitä, että parantaa pitää, ja se oli teema tähänkin viikonloppuun. Ja pystyttiin parantamaan. Nyt oli pienessä räpylävirheet, mikä on meille se perusjuttu. En sitten tiedä, mistä se viime viikonloppuna johtui, vaikka koko Suomi oli ilmeisesti sitä mieltä, että vaan hermoiltiin. Minun mielestä se ei ollut ihan totta, vaan enemmänkin väsymystä. Ei siitä kuitenkaan sen enempää”, Pokela pohdiskeli.

Juhlasuunnitelmien osalta pelinjohtaja oli heti ratkaisuottelun jälkeen täysin tietämätön. Bileissä ei tarvitse merkkiä näyttää, vaan seremoniamestarin tehtävät ottaa joku muu.

”Minulla vastuu loppuu tähän päivään. Kopilta kolmen minuutin jälkeen minä en enää käskytä ketään. Se on sitten muiden päätettävissä, mitä tehdään”, Pokela myhäili.Manse PP:ta oli Porin yli 1700 katsojan joukossa kannustamassa myös suuri määrä tamperelaisia ja pirkanmaalaisia faneja. Nyt on aika juhlia yhdessä!

SE ON SIINÄ!

Ottelun tilastot