Täydet pisteet nihkeälläkin sisäpelillä

Oulun Lipottaret – Manse PP 0-2 (2-3, 0-2)

Mikäs on Manse PP:llä ajellessa takaisin kotiinpäin pohjoisen reissulta, kun mukaan tarttui naisten superpesiksen tuplapeleistä täysi kuuden pisteen potti. Keskiviikon Kempele-voiton jatkoksi Keisarinnat kukisti torstaina Oulun Lipottaret vieraskentällä Raksilassa.

Manse PP voitti molemmat jaksot, vaikka tiukkaa tekikin. Ensimmäisen jakson ratkaisun löi neljännen vuoroparin tasoittavalla viimeisenä lyöjänä Senni Sallinen, kun hän tiukassa paikassa komeasti puhkaisi kakkospuolen, ja Laura Karjalainen toi voittojuoksun.

Keisarinnojen kahdesta ensimmäisestä juoksusta ensimmäisellä jaksolla vastasivat jokerit Henna Suominen ja Ida Lähde.

Toinen jakso eteni pyöreissä 0-0-lukemissa aina neljänteen vuoropariin saakka, jossa Jatta Vuorinen nousi ratkaisijaksi lyömällä kaksi juoksua. Kun ”Jade” lisäksi toi yhden ensimmisellä jaksolla, hänet palkittiin joukkueen parhaana.

”Lukkari (Elina Kärsämä) syötti niin hyvää tolppaa, että viimeiselläkään ei uskaltanut pystykoppia nostaa, vaan piti sinne taakse roikotella”, Vuorinen kommentoi lyöntejään.

Muuten hän ei ollut kovin tyytyväinen illan esitykseen – kuten ei ollut itse asiassa kukaan lehdistötilaisuuteen osallistuneista.

”En tiedä oliko eilinen peli, sateet vai mikä tässä oli. Mielestäni Oulu löi tänään paremmin, enemmän keskipalloa, saumaan ja väliin löi vaihdoissa. Kiitollinen täytyy olla, että kuusi pistettä tuli pohjoisen reissulta ja varsinkin tästä ottelusta kolme. Ei olisi tällä pelillä uskonut”, Jade jutteli.

Manse PP:n pelinjohtaja Jarkko Pokelakaan ei liioin kiitoksia jakanut voitosta huolimatta.

”Tasaisen huonoa taapertamista. Sen verran valo välähti, että saatiin lyötyä pari kertaa pallo väliin. Ainoa, mikä oli hyvää, oli 2-3 viimeistä ulkovuoroa. Siinä alkoi olla sitä liikettä ja aggressiivisuutta, sitä ennen se oli aika lailla sitä itseään. En tiedä, mikä jäi. Hyviä lyöntejä oli tänään ehkä kolme koko ottelussa”, Pokela murahti.

”Yleensähän se on niin, että kun peli on huonoa, tulee kaikenmoista tunnetta ja sähläystä. Sitten alkaa tapahtua monenlaista. Tästä yritetään oppia ja uutta kohti.”

Vaisusta sisäpelistä kertovat osaltaan ottelun kolmostilanteet, joita Manse PP:lle kirjattiin 11 ja Lipottarille vain kahdeksan.

Oulun pelinjohtajaa Seppo Salmelaa sapetti suuresti.

”Kyllä otti päähän se ensimmäisen jakson loppu ja miten Manse sai ne juoksut, mutta eipä sille mitään mahda. Toinen jakso oli tasaista tuhertamista molemmilla. En tiedä, oliko lukkareilla vaikeat syötöt vai mitä, mutta hirveän vähän kunnon osumia tuli pelissä. Kolmostilanteetkin kertovat, ettei ole ollut mitään räiskyvää sisäpeliä. Ykköstilanne oli tosi hankala, ja niin se taisi olla Tampereellekin”, Salmela summasi.

Naisten superpesiksessä tulee nyt pieni ottelutauko, kun lajin parhaimmisto kokoontuu viikonloppuna Joensuuhun pelaamaan Itä-Länsi-otteluita.

Keisarinnoista kentällä ovat Kirsi Ala-Lipasti, Mira Kolehmainen, Susanna Kylä-Kause, Henna Peltokangas ja Senni Sallinen – tällä kertaa Itää edustaen.

Idän peliä johtaa Lipottarien Seppo Salmela, mutta Mansen Jarkko Pokelallakin on kuulemma tehtäviä Joensuun viikonloppuna: hän toimii kommentaattorina.

Seuraava superpesisottelu Keisarinnoilla on edessä tiistaina Kaupissa, kun vieraaksi saapuu Lappeenrannan PesäYsit.