Ennakko: Keisarinnat jahtaa hallimestaruutta viikonloppuna

Kevätaurinko paistaa ja luonto alkaa talven jälkeen heräillä horroksestaan. Pesäpallokansaakin on jo tovi herätelty talviuniltaan hallipelien myötä. Nyt onkin jo korkea aika herätä, sillä hallikausi vetelee viimeisiään ja paras herkku on vielä edessä. Nimittäin viikonloppuna Porissa mitellään hallikauden herruudesta Halli-SM lopputurnauksessa.

Alkuturnausten perusteella neljä parasta joukkuetta ovat selvittäneet tiensä lopputurnaukseen. Suuria yllätyksiä ei tänä vuonna alkuturnauksissa nähty, vaan monen silmissä ennakkosuosikit pitivät pintansa. Lopputurnaus pelataan tänä vuonna kaksipäiväisenä. Lauantaina aloitetaan arvotuilla välierillä ja sunnuntaina vuorossa ovat pronssiottelu ja finaali.

Kaksi viikkoa sitten Manse selvitti itsensä lopputurnaukseen Imatralla pelatussa alkuturnauksessa voittamalla Tahkon Leidit 2-0 (3-1, 3-1) ja PesäYsit (1-0, 7-2). Lue lisää: https://www.mansepp.fi/keisarinnat-eteni-halli-sm-lopputurnaukseen/. Lauantain välierään Manse PP lähtee samalla kokoonpanolla kuin Tahkoa vastaan alkuturnauksessa. Joukkueen terveystilanne on pysynyt ennallaan.

Lauantaina ensimmäisessä välierässä Manse PP kohtaa turnausta emännöivän Porin Pesäkarhut. Ottelu alkaa klo 14.00. Pesäkarhut selvitti tiensä lopputurnaukseen kaatamalla Raumalla pelatussa alkuturnauksessa Feran ja Mynämäen Vesattaret. Ensimmäisessä ottelussa Mynämäkeä vastaan Porilaisten koneet käynnistyivät hitaasti, ensimmäisen jakson päättyessä 2-2 tasatulokseen. Toisella jaksolla Pesäkarhut sai kuitenkin onnistumisia ja pystyi tekemään peräti 7 juoksua. Lohkon ratkaisseessa jälkimmäisessä ottelussa Pesäkarhut oli tavanomaisen kova ulkona ja jätti Feran täysin ilman juoksuja. Ottelu päättyi lukemin 2-0 (4-0, 1-0). Pesäkarhut saa ottelussa taakseen porilaisen pesäpalloväen tuen ja pääsee pelaamaan tutulla kotikentällään. Pesäkarhut lähtee puolustamaan kahden edellistalven hallimestaruuksiaan.

Lauantain toisessa ottelussa nähdään 2010-luvun klassikko, kun Lapuan Virkiä kohtaa hallitsevan suomen mestarin Jyväskylän Kirittäret klo 17.00. Virkiä sai tehdä täyden päivätyön viimeisessä alkuturnauksessa, kun Seinäjoen Maila-Jussit pisti sen ahtaalle kotikentällään. Virkiä vei ottelun lopulta 1-0 (1-1, 2-1). Turnauksen toisessa ottelussa Lappajärven Veikot kaatui 2-0 (9-2, 4-0). Kirittärillä pelejä on sen sijaan takana vain yksi, kun Lipottarien luovuttua sarjasta pelattiin yksi alkuturnaus vain yhtenä täysimittaisena otteluna Kirittärien ja Kempeleen Kirin välillä. Ensimmäisellä jaksolla KeKi pystyi kiusaamaan Kirittäriä, mutta lopulta ottelu päättyi jyväskyläläisten eduksi 2-0 (5-4, 10-2).

Naisten Halli-SM-lopputurnaus Porissa 9.-10.3.

Lauantai 9.3.
Välieräottelu: Pesäkarhut, Pori-Manse PP, Tampere 14.00
Välieräottelu: Kirittäret, Jyväskylä-Lapuan Virkiä 17.00

Sunnuntai 10.3.
Pronssiottelu (välierien häviäjät) 13.00
Loppuottelu (välierien voittajat) 16.00

Myös mitaliotteluiden kotijoukkueet arvotaan.

Jutun kuva: Jari Mäki-Kuutti / Fotokuutti