Huippulupaus Sylvi Pellonperä mukaan Manseen

Manse PP on tehnyt yhden vuoden sopimuksen 19-vuotiaan Sylvi Pellonperän kanssa. Pellonperä siirtyy Manseen kasvattajaseurastaan Pöytyän Urheilijoista.

Pellonperä on pelannut viime kaudet naisten ykköspesistä Pöytyän Urheilijoiden riveissä sekä tyttöjen Superpesistä Rauman Feran riveissä. Pellonperä on voittanut tyttöjen Superpesiksessä kultaa vuonna 2019 ja hopeaa vuonna 2020. Ykköspesiksessä Pellonperä sijoittui kärkilyöntitilaston toiseksi 87 kärkilyönnillä. Lyöjätilastossa hän oli 15., etenijätilastossa 33. ja tehotilaston kuudes. Ulkopelissä linjassa pelaava Sylvi viihtyy parhaiten kakkospolttajan paikalla. Sisäpelissä vaihtajan ja kotiuttajan roolit ovat sopineet Pellonperälle parhaiten. Pellonperä on tunnettu monipuolisena lyöjänä ja varmana suorittajana. Ykköspesiksessä juoksuja on kolmella kaudella syntynyt lyömällä 59 ja tuomalla 75. Kärkilyöntiprosentti on kahtena viimeisenä kesänä ollut yli 70%. Kauden 2020 yhtenä kohokohtana Pellonperä valittiin naisten ykköspesiksen kuukauden pelaajaksi heinäkuussa 2020.

Monipuolinen Pellonperä hoitaa niin vaihtajan kuin kotiuttajan rooleja. Kuva: Juuso Koro

Mansessa Pellonperän liikkeitä on tarkkailtu jo pitkään ja pelinjohtaja Markus Wirzenius hehkuikin tyytyväisyyttään kun vahvistus pöytyäläisten huippulahjakkuuden kiinnittämisestä tuli.

”Sylvi on todistanut itsensä jo useampana vuonna ykköspesiksessä Pöytyällä. Pelannut erinomaisen kauden sekä Ykkösessä, että Raumalla Tyttöjen superpesiksessä. On pelaajana sisäpelaajana todella monipuolinen ja ulkopelissä hyvin pallovarma tyyppi. Sylvillä on henkilökohtaisesti hieno mahdollisuus ottaa pelaajana seuraavat askeleet ja kasvaa superpesispelaajaksi. Iso harppauksia on lupa odottaa, koska Sylvi asuu paikkakunnalla ja täten mahdollistaa huippuporukassa laadukkaan arjen tekemisen.” tiivisti Markus arviotaan ja odotuksiaan tuoreesta pelaajastaan.

Myös Sylvi itse odottaa jo innolla, että pääsee mukaan seuraamaan Superpesiksen arkea ja ottamaan oppia kokeneemmilta pelureilta.

”Todella hyvä fiilis. Hieno päästä superin rinkiin mukaan ja näinkin tasokkaaseen porukkaan. Odotan ehdottomasti innolla ja hieno päästä huippujen kanssa treenaamaan. Töitä saa tehdä ja tietysti itsekin pelipaikkaa lähtee tavoittelemaan, mutta tosi kova porukka on.” tiivisti Pellonperä tunnelmiaan.

Mansen naisten sopimustilanne (2.10.2020)
Anna Ala-Kauhaluoma 2021
Kirsi Ala-Lipasti 2021
Aurora Frantsila 2021
Anna Hemmilä 2021
Virpi Hukka 2021
Sara-Ella Kemppainen 2021
Ida Lähde 2021
Lina Olenius 2022
Sylvi Pellonperä 2021
Henna Peltokangas 2021
Ella Reiman 2022
Emma Sallinen 2021
Senni Sallinen 2021

Markus Wirzenius 2021