Lokeille ei lohjennut edes lohtua Manselta

Ulvilan Pesä-Veikot – Manse PP 0-2 (1-3, 2-6)

Ulvilan Pesä-Veikot oli ennen tiistaita saalistanut vähintään pisteen jokaisesta tämän kauden ottelustaan, mutta Manse PP ei UP-V:lle sitä suonut. Keisarit oli kärkiottelussa tyly vieras ja haki mukaansa täydet kolme pistettä, joiden turvin se nousi ykköspesiksen kärkeen.

Voitto oli Manselle peräti kymmenes putkeen Ulvilan lokkilaumasta virallisissa sarjaotteluissa! Samalla Keisarit kasvatti parhaillaan ykköspesiksessä käynnissä olevan voittoputkensa viiteen.

Tuloksesta huolimatta Mansen leirissä ei oltu täysin tyytyväisiä esitykseen.

”Lataus ennen peliä oli hyvä, oli sopiva sekoitus rentoutta ja ärhäkkyyttä. Oli tunne, että voidaan pelata vaikka kauden parastakin peliä, mutta se on niin pienestä kiinni. Ei saatukaan sisällä peliä auki niin kuin olisi toivottu. Oli vähän nihkeä esitys”, Mansen ykköspalkittu Ville Hotakainen sanoi.

”Ulkopeli oli hyvää, ei me hädässä oltu, mutta sisäpelissä ei saatu rakennettua puhtaasti varsinkaan keulasta. Itsekin sain yrittää paljon vapaata kumuraa, mutta ei tippunut. Omat juoksut tuli vähän tsäkällä. Tärkeintä kuitenkin, että voitettiin. Tiedettiin, että Ulvila on pelannut hyvin ja ehkä se toi vähän sellaista jähmeyttä. Toisella jaksolla peli kuitenkin vähän aukesi”, Hotakainen jatkoi.

Hotakainen ratkaisi ottelun ensimmäisen jakson viimeisen vuoroparin tasoittavalla. Kahden palon tilanteessa Timo Torppa pääsi kolmoselle vapaataipaleella, ja Hotakaisen lyönti painui takaa läpi 1+1 juoksun arvoisesti. Näin ”Horsti” pääsi nautiskellen kiertämään vielä kunnarinkin jakson päätteeksi.

Hatunnoston ansaitsee myös Manse PP:n ensimmäisestä juoksusta vastannut kaksikko Jasperi Luoma – Sampo Lähdesmäki. Ensimmäisen sisävuoron viimeisenä lyöjänä Luoma iski Lähdesmäen ykköspesältä kotiin asti, pesänväli kerrallaan. Se on aina vaikuttava suoritus sekä kotiuttajalta että etenijältä.

Hotakainen avasi myös toisen jakson juoksuhanat heti Keisarien ensimmäisessä sisävuorossa.

Molemmilla jaksolla Ulvila sai 1-1-tasoitusjuoksun harhaheitolla. Manse ei tästä kuitenkaan säikähtänyt.

Ville Kero löi Mansen taas johtoon, ja toisen jakson kolmannessa vuoroparissa repesi lopullisesti. Keron lisäksi myös Kimmo Carlsonille kirjattiin kaksi lyötyä juoksua.

”Tiukka peli: juoksu sinne, juoksu tänne. Tuntui, että tilanteen teossa oltiin vähän niskan päällä, mutta harhaheittojuoksut toivat molemmilla jaksoilla pelin tasoihin. Kärsivällisiä kuitenkin koetettiin olla, että jossakin vaiheessa tulee onnistumisia. Ulkopeli oli hyvää, ja se auttoi”, Mansen pelinjohtaja Mika Kulmala pyöritteli.

Ottelun kolmostilanteet kirjattiin Manselle 19-9.

Ulvilan ykköspalkinnon sai lukkari Mattias Kitola, joka ei pettymystään lehdistötilaisuudessa peitellyt.

”En tiedä miksi minä tässä palkitun paikalla istun? Otan tämän pelin isosti omaan piikkiini”, hän manasi.

Ulvilan pelinjohtaja Jyri Tarmo näki, että joukkueen etsikkoaika oli ensmmäisellä jaksolla, mutta lokkilauma ei saanut napattua missään vaiheessa kuskin paikkaa itselleen.

”Hotakaisen lyönti siihen loppuun oli hyvä, sille ei voinut mitään. Ensimmäisellä jaksolla harmitti lähinnä se, että osa pelaajista jännitti liikaakin tätä kärkipeliä, uskoa ei ollut riittävästi. Toisella jaksolla notkahti sitten liian helposti, kun Tampere sai lisäjuoksuja. Tämä antoi kuitenkin uskoa, että paremmalla sisäpelillä Mansekin olisi ollut voitettavissa. Ei tässä päätä pistetä pensaaseen”, Ulvilan pelinjohtaja Jyri Tarmo sanoi.

Manse PP jatkaa otteluitaan lauantaina, kun Kauppiin saapuu vieraaksi uusi tuttavuus, sarjanousija Kannuksen Ura.

Ottelun tilastot
Aamulehden ottelutallenne (tilaajille)