Omia junnuja myös naisten joukkueeseen, Manu Vartiasta naisten vastuuvalmentaja – ”Nyt kääritään hihat ja kohti pitkää syksyä”

Manse PP:n omat huippulahjakkaat juniorit Viivi Vahtolammi ja Lilli Mäkelä liittyvät naisten joukkueen vahvuuteen. Manu Vartia on naisten uusi vastuuvalmentaja ja Lauri Kivelä vastaa tulevalla kaudella videovalmennuksesta.

LUPAAVAT OMAT JUNIORIT MUKAAN JOUKKUEESEEN

Vuoden junioriseurana palkittu Manse PP on alkanut tuottamaan omia junnuja myös edustuksen käyttöön. Jo aikaisemmin Manse julkaisi kolmen oman kasvatin liittyminen miesten joukkueen vahvuuteen ja sama vahva trendi saa jatkoa, kun naisten joukkueeseen liittyvät Manse PP:n omat kasvatit Viivi Vahtolammi ja Lilli Mäkelä. Molempien sopimus on kaksivuotinen. 16-vuotiaat Mäkelä ja Vahtolammi ovat ihastuttaneet kuluvalla kaudella Mansen junioripuolella niin C-tytöissä kuin tyttöjen Superpesiksessä sekä naisten Suomensarjan joukkueessa. Isoa roolia on nuoresta iästä huolimatta ollut tarjolla myös omaa ikää vanhemmissa junioreissa kuten myös naisten sarjassakin. Ripeäkinttuinen Vahtolammi on pelannut pääsääntöisesti numeroilla 1 tai 2 etenijän ja vaihtajan rooleissa sekä ulkopelissä etukentällä. Juonikas ja terävälyöntinen Lilli taas on esiintynyt usein numerolla 2 tai 3 vaihtajan ja etenijän rooleissa sekä ulkopelissä lukkarin tontilla.

Myös uusi pelinjohtaja Manu Vartia kehuu kaksikkoa todella lupaaviksi ja on tyytyväinen, että Manse PP:n juniorimylly alkaa kantaa hedelmää.

”Lilli ja Viivi ovat molemmat todella lupaavia, monipuolisia ja hyvät lajitaidot omaavia nuoria pelaajia ja ovat kantaneet viime vuonna vastuuta Suomensarjassa. On myös todella hienoa, että Mansen omat juniorit alkavat kolkuttelemaan edustusjoukkueen portteja niin miehissä kuin naisissakin.”

MANU VARTIASTA UUSI VASTUUVALMENTAJA – ”PYSTYN LUPAAMAAN, ETTÄ VALMENNUS ON HYVISSÄ KÄSISSÄ”

Manu Vartia on naisten joukkueen uusi vastuuvalmentaja. 28-vuotias Hämeenkyröläislähtöinen Vartia palaa kotiseuduilleen ja hyppää nyt ensi kertaa naisten Superpesiksessä valmennustehtäviin. Viimeset neljä vuotta Vartia on toiminut Vuokatti-Ruka urheiluakatemian valmentajana sekä Kajaanin Pallokerhon naisten ykköspesis ja tyttöjen superpesis joukkueiden vastuuvalmentajana sekä pelinjohtajana. Vartialta löytyy myös historiaa Mansesta, sillä 6 vuotta sitten hän on ollut seuralla töissä ja valmentanut seuran C-poikia. Hän myös opiskellut Varalan urheiluopistolla ennen visiittiään Kainuussa. Vartian meriittilistalta löytyy myös valinta idän pelinjohtajaksi vuoden 2022 tyttöjen Itä-Länsi-otteluun. Vartian sopimus kattaa vuodet 2024-2025 (+2026-27).

”Ollaan puhuttu valmennustiimin kesken ja ollaan sovittu niin, että otan vastuuvalmentajan roolin tässä vaiheessa, niin Antti (Vihtkari) saa keskittyä lajivalmennukseen ja pelilliseen valmennukseen. Kivelän Lauri ottaa vastuuta video- ja lajivalmennuksesta.”

Valmennustiimi laajenee siis hieman edelliskauteen verrattuna ja mukana on tietenkin myös Varalan urheiluopiston ammattilaisten tuki. Tiia Hautala on jo vuosikausia tehnyt loistavaa työtä juoksu- ja fysiikkavalmennuksessa. Vartia pitääkin tiimin laajuutta Mansen vahvuutena.

”Pystyn lupaamaan, että valmennus on hyvissä käsissä. Tiimiin saadaan napsu laajuutta ja ollaan pystytty jakamaan sitä vastuuta ja saamaan jokaiselle sopivaa roolia valmennustiimissä. Koen, että nykypäivänä on tärkeää, että tiimi on rakennettu ja roolitettu hyvin. Se, että jokainen pääsee niillä omilla vahvuuksilla toimimaan.”

Joukkue kokoontuu ensi kertaa leiriviikonlopulle torstaina. Vartia kertoo odottaneensa tätä jo pitkän tovin.

”Nyt kun on tuossa monta kuukautta odottanut, että tää uus pesti alkaa, niin kieltämättä on intoo täynnä ja pieniä perhosia vatsassa on. Innolla odotan ja on alkanut kaipaamaan urheiluvalmennuksen arkielämää ja yhteisen toiminnan alkamista. ”

Vartialla on myös selkeä viesti mihin tänään alkava työnteko kantaa.

”Nyt kääritään hihat ja sitten painetaan kohti pitkää syksyä ens vuoden puolelle.”

Katso Manun koko haastattelu Youtubesta https://youtu.be/yeZtZb6t52U